Pályaorientációs nap

2018. október 5-én tanítás nélküli munkanap volt iskolánkban. Tanórák helyett kicsik és nagyok különböző szakmákkal, foglalkozásokkal ismerkedtek meg a pályaorientációs nap keretében.

A 7. és 8. évfolyam osztályai rövid felkészülés után autóbusszal indultak a Veszprém Arénába, a Pályaválasztási Kiállításra. Ott mintegy 40, elsősorban Veszprém megyei középfokú oktatási intézmény tanárai és tanulói várták őket. Bemutatták iskolájukat, tagozataikat, a tanultható szakmákat, fakultációkat, egyéb lehetőségeket. Örömmel fedeztünk fel az ajánlók között volt rózsás diákokat. Tanulóink sok információt kaptak szóban és írásos formában egyaránt.

Az 5-6. évfolyamosokkal az iskolában szülők és kisfilmek ismertettek meg szakmákat. Aztán ők is útra keltek, és meglátogatták a kórházat, az egyetemet, a VKSZ Zrt-t, a napelemgyárat. Jártak sajtüzemben, mézeskalács-készítőnél és pólónyomtató műhelyben is.

Az alsó tagozatosokhoz érdekes foglalkozások képviselői érkezetek vendégségbe: méhész, pilóta, rendőr. Kipróbálhatták a rendőrautó szirénáját is. Két osztály tanulói Nagyvázsonyba és Szentkirályszabadjára utaztak, ahol szülők segítségével a lótartással ismerkedtek meg.

A többiek a helyszínen figyelhették meg a tűzoltó, a mentős, a pék, a piaci árus munkáját.

Mindenki élvezte a rendhagyó foglalkozásokat. Élményekkel és új ismeretekkel gazdagodva zártuk a pályaorientációs napot.

Tóth Ágnes

intézményvezető-helyettes